Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου: Ότι πρέπει να γνωρίζετε 

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου: Επιλέγοντας το κάταλληλο κάθισμα για το παιδί σας 

Τι είναι τα παιδικά καθίσματα ; 

Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό κάθισμα που ταιριάζει στο μέγεθος, το βάρος και την ηλικία του παιδιού σας. Εδώ είναι μερικές οδηγίες και συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου:

Επιλογή του Σωστού Παιδικού Καθίσματος Αυτοκινήτου

Επιλογή καθίσματος βάσει ηλικίας, βάρους και ύψους: Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου διατίθενται σε διάφορες κατηγορίες βάσει της ηλικίας, του βάρους και του ύψους του παιδιού. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο κάθισμα που ταιριάζει στις ανάγκες του παιδιού σας.

Ηλικία και Βάρος: Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου χωρίζονται σε ομάδες βάσει του βάρους του παιδιού. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο κάθισμα που ταιριάζει στο βάρος και την ηλικία του παιδιού σας. Οι ομάδες είναι οι εξής:

Ομάδα 0+: Για βρέφη μέχρι 13 κιλά (περίπου από τη γέννηση έως 12-15 μήνες).
Ομάδα 1: Για παιδιά από 9 έως 18 κιλά (περίπου από 9 μήνες έως 4 χρόνια).
Ομάδα 2: Για παιδιά από 15 έως 25 κιλά (περίπου από 4 έως 6 χρόνια).
Ομάδα 3: Για παιδιά από 22 έως 36 κιλά (περίπου από 6 έως 12 χρόνια).
Τύπος Καθίσματος: Υπάρχουν διάφοροι τύποι καθισμάτων, όπως τα καθίσματα “ανάποδα προς την κατεύθυνση της πορείας”, τα καθίσματα “προς την κατεύθυνση της πορείας”, τα καθίσματα “booster” και τα καθίσματα “booster” με πλάτη. Η επιλογή του τύπου εξαρτάται από την ηλικία και το βάρος του παιδιού.

Εγκατάσταση και χρήση: Το κάθισμα πρέπει να εγκατασταθεί σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πρέπει να ελέγχετε τακτικά την εγκατάσταση του καθίσματος για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει ασφαλές.

Ασφάλεια και άνεση: Το κάθισμα πρέπει να είναι άνετο για το παιδί και να προσφέρει την κατάλληλη υποστήριξη. Επιπλέον, πρέπει να πληροί τα πρότυπα ασφαλείας και να έχει περάσει όλες τις απαραίτητες δοκιμές ασφαλείας.

Σύστημα Προστασίας Από Κρούσεις: Επιλέξτε ένα κάθισμα που προσφέρει προστασία από πλευρικές κρούσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι πλευρικές κρούσεις μπορούν να είναι πολύ επικίνδυνες.

Ευκολία Χρήσης: Επιλέξτε ένα κάθισμα που είναι εύκολο να τοποθετηθεί και να αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο. Επίσης, ελέγξτε αν το κάθισμα είναι εύκολο να ρυθμιστεί και να προσαρμοστεί στο μέγεθος του παιδιού σας.

Διάρκεια ζωής και δυνατότητα προσαρμογής: Επιλέξτε ένα κάθισμα που μπορεί να προσαρμοστεί καθώς το παιδί σας μεγαλώνει. Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε το ίδιο κάθισμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρότυπα και Πιστοποιήσεις: Επιβεβαιώστε ότι το κάθισμα που επιλέγετε πληροί τα πρότυπα ασφαλείας της χώρας σας και έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ποιότητα Κατασκευής: Επιλέξτε ένα κάθισμα που είναι καλά κατασκευασμένο και διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά. Αυτό θα εξασφαλίσει την αντοχή και την ασφάλεια του καθίσματος.

Συμμόρφωση με τα Πρότυπα Ασφαλείας: Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα που επιλέγετε συμμορφώνεται με τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας. Στην Ευρώπη, τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου πρέπει να είναι σύμφωνα με το πρότυπο ECE R44/04 ή ECE R129 (i-Size).

Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα παιδιά πρέπει πάντα να ταξιδεύουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για την ασφάλειά τους. Επίσης, πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου δεύτερου χεριού, εκτός αν γνωρίζετε την ιστορία τους και είναι σε καλή κατάσταση.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες σας βοηθούν να κάνετε μια πιο σωστή επιλογή για το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που θα επιλέξετε.

Όλοι μας ενδιαφερόμαστε και έχουμε ως νούμερο ένα προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών μας και ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε να συμβαίνει κάτι στα παιδιά μας

Το άρθρο από το Nosokomio.gr επισημαίνει τη σημασία της σωστής τοποθέτησης των παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την έρευνα που παρατίθεται, το 56% των γονέων έχουν τοποθετήσει εσφαλμένα ένα παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, ενώ το 60% βρίσκουν κάποιο στάδιο της διαδικασίας απογοητευτικό.

Το άρθρο επισημαίνει ότι το αυτοκίνητο παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή τοποθέτηση, καθώς πρέπει να διαθέτει μια σειρά από προϋποθέσεις για να μπορεί να δεχτεί με πλήρη ασφάλεια ένα παιδικό καθισματάκι.

Επιπλέον, τονίζει τη σημασία της σωστής χρήσης των ιμάντων, της επιλογής του σωστού μεγέθους καθίσματος, της επίδρασης του ρουχισμού στην ασφάλεια, καθώς και την απαγόρευση της τοποθέτησης του καθίσματος σε θέση με αερόσακο.

Τέλος, το άρθρο υπογραμμίζει ότι τα παιδικά καθίσματα έχουν ημερομηνία λήξης και ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν την απόλυτη επίβλεψη των γονέων τους κατά τη διάρκεια της μετακίνησης.

Χωρίς την ανάγκη για περισσότερη ανάλυση κατά το πόσο είναι αναγκαίο το παιδικό κάθισμα για την ασφάλεια του παιδιού σας

Σας παρουσιάζουμε παιδικά καθίσματα από το κατάστημα μας

ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ Woody

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου 1

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΤΗ 15-36Kg AVENGERS CAPTAIN AMERICA

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου 2

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΤΗ 15-36Kg MICKEY

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου 3

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΤΗ 15-36Kg SPIDER MAN

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου 4

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΤΗ 15>36kg MINNIE ΑΜΙΟ

Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου 5

 

5/5 - (22 votes)