Μπάρες οροφής αυτοκινήτου. Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μπάρες οροφής αυτοκινήτου

Μπάρες οροφής αυτοκινήτου. Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μπάρες οροφής αυτοκινήτου. Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μπάρες οροφής αυτοκινήτουΟι μπάρες οροφής αυτοκινήτου είναι μια προσθήκη που προσφέρει πρακτικότητα και ευελιξία σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Είτε πρόκειται για διακοπές, είτε για επαγγελματική χρήση, οι μπάρες οροφής είναι ένας ιδανικός τρόπος για να επεκτείνετε τον χώρο αποθήκευσης του αυτοκινήτου σας. οι μπάρες οροφής αυτοκινήτου είναι σημαντικές για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς επιτρέπουν την αποθήκευση και τη μεταφορά αντικειμένων πάνω από το όχημά τους, με άνεση και ευκολία.

Αυτό σημαίνει ότι απελευθερώνεται χώρος τόσο μέσα στο αυτοκίνητο, όσο και στο πορτμπαγκάζ που γίνεται αρκετά πιο ευρύχωρο. Στο eshop μας θα βρείτε μια ευρεία ποικιλία από διαφορετικές μπάρες αυτοκινήτου, η επιλογή της οποίας εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και της οροφής του οχήματός σας.

Οι μπάρες οροφής αυτοκινήτου τοποθετούνται στην οροφή του οχήματός σας, με τη χρήση διαφόρων συστημάτων στερέωσης (π.χ. T-Track, πόδι).

 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν προβείτε σε αγορά. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Είδη Μπαρών Οροφής αυτοκινήτου

Υπάρχουν τρία βασικά είδη μπαρών οροφής αυτοκινήτου:

Αλουμινένιες μπάρες οροφής αυτοκινήτου :

αλουμινένιες μπάρες οροφής αυτοκινήτουΟι  είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που χρειάζονται μπάρες οροφής για τη μεταφορά αντικειμένων πάνω από το όχημά τους.

Οι αλουμινένιες μπάρες οροφής είναι ελαφρύτερες από τις μπάρες οροφής από χάλυβα και παρέχουν ανθεκτικότητα αλλά και σταθερότητα .

Οι αλουμινένιες μπάρες οροφής αυτοκινήτου δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μεταφέρουν πάνω από το όχημά τους, π.χ. ποδήλατα, καγιάκ, σκηνές και άλλα μεγάλα αντικείμενα. Είναι εύκολο να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν και δίνουν στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να επωφεληθούν πλήρως από τη χωρητικότητα φόρτωσης του όχημά τους.

Μπορείτε να βρείτε πολλές τέτοιες μπάρες οροφής αυτοκινήτου στο eshop μας όπως τις  OPEL COMBO 2019+ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ L2 ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΜΑΥΡΕΣ ΟMTEC – 2 TEM. κάνοντας κλικ εδώ

Ατσάλινες μπάρες οροφής αυτοκινήτου :

Ατσάλινες μπάρες οροφής αυτοκινήτουΠιο βαριές από τις αλουμινένιες, αλλά επίσης πιο ανθεκτικές. Μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για πολύ βαριά φορτία. Η τοποθέτηση ατσάλινων μπαρών οροφής στο αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τη μεταφορά αντικειμένων πάνω από το όχημά σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές μπαρών οροφής αυτοκινήτου από διάφορους κατασκευαστές και σε διάφορα υλικά, όπως αλουμίνιο και ατσάλι. Οι ατσάλινες μπάρες οροφής είναι πιο βαριές από τις αλουμινένιες, αλλά είναι , κάποιες φορές, οικονομικές και προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή.

Οι ατσάλινες μπάρες οροφής αυτοκινήτου παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα.

  • Πρώτον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά επιπλέον φορτίου στην οροφή του αυτοκινήτου.
  • Δεύτερον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ποδηλάτων, καγιακ και άλλων αθλημάτων. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη εξωτερικών φωτιστικών συσκευών.

Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα σχετικά με τη χρήση αυτών των μπαρών. Πρώτον, η εγκατάστασή τους είναι δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένη γνώση. Δεύτερον, η χρήση τους μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική του αυτοκινήτου και να αυξήσει τη συγκέντρωση βάρους στη σχέση βάρους προς ιπποδύναμη.

Μπορείτε να δείτε στο eshop μας κάποιες ατσάλινες μπάρες οροφής αυτοκινήτου όπως τις συγκεκριμένες ΜΠΑΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ K1 PRO 130 cm K39 (ΟΒΑΛ/ΑΤΣΑΛΙ) κάνοντας κλικ εδώ

 

Συμβατότητα
Δεν είναι όλες οι μπάρες οροφής αυτοκινήτου συμβατές με όλα τα αυτοκίνητα. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τη συμβατότητα πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας. Κάποιοι κατασκευαστές προσφέρουν εργαλεία αναζήτησης στις ιστοσελίδες τους για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τη σωστή μπάρα οροφής για το αυτοκίνητό σας.

Εγκατάσταση
Η εγκατάσταση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της μπάρας οροφής και το αυτοκίνητο. Κάποιες μπάρες οροφής απαιτούν ειδικά εργαλεία ή/και επαγγελματική εγκατάσταση, ενώ άλλες μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα με βασικά εργαλεία.

Ασφάλεια
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το μέγιστο φορτίο που μπορεί να υποστηρίξει η μπάρα οροφής και να μην το υπερβείτε. Αυτό θα αποφύγει ζημιές στο αυτοκίνητό και στα αντικείμενα που μεταφέρετε. Επίσης, ελέγξτε τακτικά την κατάσταση των μπαρών οροφής, περιλαμβανομένων των βιδών και των περικλεισμάτων, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλείς και σε καλή κατάσταση.

Μεταφορά Αντικειμένων
Ανάλογα με το τι θέλετε να μεταφέρετε, μπορεί να χρειαστεί να επενδύσετε σε πρόσθετα εξαρτήματα, όπως π.χ. βάσεις για ποδήλατα ή κιβώτια οροφής.

Η επιλογή της σωστής μπάρας οροφής για το αυτοκίνητό σας εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την οροφή του οχήματός σας. Τα περισσότερα αυτοκίνητα δίνουν την επιλογή τοποθέτησης αποσπώμενων μπαρών οροφής αυτοκινήτου (μπορούν να αφαιρεθούν και να επανατοποθετηθούν), αλλά πολλά οχήματα δέχονται ή διαθέτουν και μόνιμες (δεν μπορούν να αφαιρεθούν) μπάρες οροφής .

Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια μπάρα οροφής που είναι συμβατή με τη συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο του αυτοκινήτου σας. Γι ‘αυτό, πριν αγοράσετε μια μπάρα οροφής, βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σας και όλων των δυνητικών επιλογών 

Συμπερασματικά, οι μπάρες οροφής αυτοκινήτου είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο αυτοκίνητό σας, ειδικά αν χρειάζεστε επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Με την επιλογή του σωστού τύπου, τη σωστή εγκατάσταση και την σωστή χρήση, θα είστε έτοιμοι για οτιδήποτε.Η επιλογή της καλύτερης μπάρας οροφής εξαρτάται από τη δυνατότητα φόρτωσης του αυτοκινήτου σας, τη συχνότητα χρήσης και τον τύπο των αντικειμένων που θέλετε να μεταφέρετε

Φυσικά θα χαρούμε να μας καλέσετε για να διερευνήσουμε από μαζί τις ανάγκες σας και να σας προτείνουμε την λύση που ταιριάζει στο αυτοκίνητο σας.

5/5 - (2 votes)