Χιονοαλυσίδες Χιονιού

Χιονοαλυσίδες Χιονιού

Χιονοαλυσίδες Χιονιού

Χιονοαλυσίδες Χιονιού

Χιονοαλυσίδες Χιονιού: Ότι πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι οι αλυσίδες χιονιού ;

Οι αλυσίδες χιονιού είναι συσκευές που τοποθετούνται στα ελαστικά ενός οχήματος για να βελτιώσουν την πρόσφυση όταν οδηγείτε σε χιονισμένες ή παγωμένες επιφάνειες.

Αποτελούνται από μια σειρά από αλυσίδες που περικλείουν τα ελαστικά του οχήματος, δημιουργώντας έναν αυξημένο συντελεστή τριβής με το έδαφος.

Οι αλυσίδες χιονιού είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε συνθήκες χιονιού και πάγου, καθώς εξασφαλίζουν καλύτερη ελεγχόμενη κίνηση του οχήματος, αποτρέποντας την ολίσθηση και την απώλεια ελέγχου.

Επίσης, μπορούν να είναι υποχρεωτικές σε ορισμένες περιοχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση τους σε ξηρές ή βρεγμένες επιφάνειες χωρίς χιόνι ή πάγο, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φθορά στο δρόμο και να μειώσουν την απόδοση του οχήματος.

Τι πλεονεκτήματα προσφέρουν οι αλυσίδες χιονιού ;

Οι αλυσίδες χιονιού προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα όταν χρησιμοποιούνται σε συνθήκες χιονιού και πάγου:

Βελτιωμένη Πρόσφυση: Οι αλυσίδες στα ελαστικά αυξάνουν την τριβή μεταξύ του ελαστικού και του χιονισμένου ή παγωμένου δρόμου, βελτιώνοντας την πρόσφυση και μειώνοντας τον κίνδυνο ολίσθησης.

Αυξημένη Ασφάλεια: Η χρήση τους συμβάλλει στην πιο ελεγχόμενη και ασφαλή οδήγηση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Καλύτερη Ελεγχόμενη Κίνηση: Παρέχουν καλύτερη διεύθυνση και ελεγχόμενη κίνηση του οχήματος, καθιστώντας την οδήγηση πιο προβλέψιμη.

Αποτελεσματικότητα σε Ανηφορικά Τμήματα: Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε ανηφορικούς δρόμους όπου το χιόνι και ο πάγος κάνουν την ανάβαση δύσκολη.

Υποχρεωτική Χρήση σε Ορισμένες Περιοχές: Σε πολλές περιοχές με συχνές χειμερινές καταιγίδες, η χρήση αλυσίδων χιονιού είναι υποχρεωτική για λόγους ασφάλειας.

Ευκολία Εγκατάστασης: Πολλές σύγχρονες αλυσίδες είναι σχεδιασμένες για να εγκαθίστανται εύκολα και γρήγορα, κάνοντας τη χρήση τους πρακτική ακόμη και για άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία.

Ευελιξία σε Ποικίλες Συνθήκες: Αν και είναι ιδανικές για χιόνι και πάγο, μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες σε λασπώδη ή πολύ βρεγμένες επιφάνειες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τις αφαιρείτε όταν δεν βρίσκεστε πλέον σε χιονισμένες ή παγωμένες επιφάνειες, καθώς η συνεχής χρήση τους σε κανονικό δρόμο μπορεί να προκαλέσει φθορά στα ελαστικά και στον ίδιο τον δρόμο.

Πως τοποθετούμε αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητο μας ;

Η τοποθέτηση αλυσίδων χιονιού στο αυτοκίνητό σας είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσοχή, αλλά μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον οδηγό. Να ένα βήμα προς βήμα οδηγός:

Επιλογή των Σωστών Αλυσίδων: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι οι αλυσίδες είναι κατάλληλες για το μέγεθος των ελαστικών του αυτοκινήτου σας.

Θέση και Ασφάλεια: Βρείτε μια ασφαλή, επίπεδη επιφάνεια για να παρκάρετε το αυτοκίνητο και να ενεργοποιήσετε τον κινητήρα χειρόφρενο. Φορέστε ανακλαστικό γιλέκο εάν είστε δίπλα σε δρόμο.

Προετοιμασία των Αλυσίδων: Ξεδιπλώστε τις αλυσίδες και απαλλάξτε τες από κόμπους ή περιστροφές.

Τοποθέτηση των Αλυσίδων: Τοποθετήστε τις αλυσίδες πάνω από το ελαστικό, εξασφαλίζοντας ότι η πλευρά κλεισίματος (συνήθως με κλειδαριά ή γάντζο) είναι προσβάσιμη. Πρέπει να καλύπτουν το ελαστικό ομοιόμορφα από την μπροστινή προς την πίσω πλευρά.

Σύνδεση των Αλυσίδων: Συνδέστε τις αλυσίδες σύμφωνα με τις οδηγίες. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη σύνδεση του μεταλλικού γάντζου στο πίσω μέρος του ελαστικού και στη συνέχεια την πρόσθετη σύνδεση στο μπροστινό μέρος.

Σφίξιμο των Αλυσίδων: Μόλις τοποθετηθούν οι αλυσίδες, ξανασφίξτε τις για να εξασφαλίσετε ότι εφαρμόζουν σωστά και σφιχτά στο ελαστικό.

Έλεγχος και Δοκιμή: Κάντε μια σύντομη δοκιμαστική διαδρομή (μερικές δεκάδες μέτρα) και ελέγξτε αν οι αλυσίδες παραμένουν σταθερές και σφιχτές. Προσαρμόστε αν χρειάζεται.

Ταχύτητα Οδήγησης: Με τις αλυσίδες τοποθετημένες, διατηρήστε μια χαμηλή ταχύτητα, συνήθως κάτω από 50 χιλιόμετρα την ώρα, για να εξασφαλίσετε ασφαλή οδήγηση.

Σημείωση: Οι οδηγίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των αλυσίδων χιονιού που έχετε, οπότε είναι πάντα σημαντικό να διαβάζετε τις συγκεκριμένες οδηγίες του κατασκευαστή.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για αγορά αλυσίδων χιονιού ;

Ο καλύτερος μήνας για την αγορά αλυσίδων χιονιού εξαρτάται από το πότε σχεδιάζετε να τις χρησιμοποιήσετε και από τις καιρικές συνθήκες της περιοχής σας. Γενικά, η αγορά αλυσίδων πριν την έναρξη του χειμώνα είναι προτιμότερη για αρκετούς λόγους:

Προετοιμασία: Αγοράζοντας αλυσίδες χιονιού πριν την έναρξη του χειμώνα, εξασφαλίζετε ότι θα είστε προετοιμασμένοι για τις χειμερινές συνθήκες, αποφεύγοντας την τελευταία στιγμή αγορά σε περίπτωση απρόσμενου χιονιού.

Διαθεσιμότητα: Η αγορά νωρίς συχνά σημαίνει καλύτερη διαθεσιμότητα προϊόντων, καθώς οι αποθέματα δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί από την υψηλή ζήτηση.

Προσφορές: Μερικές φορές, μπορείτε να βρείτε προσφορές και εκπτώσεις σε αλυσίδες χιονιού πριν την κύρια σεζόν, καθώς οι πωλητές επιδιώκουν να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Με βάση αυτούς τους παράγοντες, οι μήνες Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος είναι συνήθως ιδανικοί για την αγορά αλυσίδων χιονιού, καθώς είναι πριν από την έναρξη των συνήθως βαριών χιονοπτώσεων σε πολλές περιοχές.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το κλίμα της περιοχής σας και την προσωπική σας χρήση του αυτοκινήτου.

Συμπεράσματα

Συνοψίζοντας, οι χιονοαλυσίδες αυτοκινήτου (αλυσίδες χιονιού) αποτελούν ένα σημαντικό εξάρτημα για την ασφαλή οδήγηση σε χιονισμένες και παγωμένες επιφάνειες. Προσφέρουν βελτιωμένη πρόσφυση, αυξημένη ασφάλεια, καλύτερη ελεγχόμενη κίνηση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε ανηφορικά τμήματα.

Η τοποθέτησή τους απαιτεί προσοχή αλλά μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον οδηγό, ακολουθώντας τα σωστά βήματα.

Ως προς το πότε να τις αγοράσετε, οι μήνες από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο είναι συνήθως ιδανικοί, καθώς προηγούνται της κύριας χειμερινής περιόδου, εξασφαλίζοντας καλύτερη διαθεσιμότητα και πιθανές προσφορές. Η εγκαίρια προετοιμασία με την αγορά αλυσίδων χιονιού είναι κρίσιμη για να αντιμετωπίσετε ασφαλώς τις χειμερινές καιρικές συνθήκες.

ΑΛΥΣΙΔΑ ΧΙΟΝΙΟΥ PILOT-PRO P-0 LAMPA ΜΕ ΘΡΑΥΣΤΕΣ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΠΙΑΣΙΜΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΟΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥ


Χιονοαλυσίδες Χιονιού
ΑΛΥΣΙΔΑ ΧΙΟΝΙΟΥ PILOT-PRO P-0 LAMPA ΜΕ ΘΡΑΥΣΤΕΣ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΠΙΑΣΙΜΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΟΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥ 

Αλυσίδες χιονιού της σειράς PILOT-PRO από την εταιρία Lampa, ιταλικής προέλευσης, κατασκευασμένες από ατσάλι μαγγανίου (σκληρυμένος χάλυβας) και επικάλυψη ειδικού πλαστικού σε όλα τα μέρη που έρχονται σε επαφή με την ζάντα για προστασία από χαράγματα, γρατζουνιές, εκδορές, κτλ. Συμμετρικό μοτίβο με λαβή συνδέσμων σε σχήμα “διαμάντι” για απόλυτη πρόσφυση (diamond pattern), εξοπλισμένες με 4 ειδικά σημεία, ενισχυμένα με θραύστες για να σπάνε τον πάγο κατά την κίνηση του τροχού, καθώς και ειδικούς εξωτερικούς συνδέσμους για πρόσθετη πρόσδεση και καλύτερο κράτημα για διαδρομές σε ειδικά εδάφη.

Η αλυσίδα διαθέτει ειδικό σύστημα δέσης που κουμπώνει πάνω σε ένα από τα μπουλόνια της ζάντας (συμβατές με εξάγωνα μπουλόνια και μπουλόνια 17, 19, 21 και 22 mm) – ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορούν να τοποθετηθούν επάνω σε μπουλόνι ασφαλείας (αντικλεπτικό). Εύκολη και γρήγορη εφαρμογή, σφίγγουν αυτόματα κατά την οδήγηση, δεν χρειάζονται επιπλέον στάσεις για να σφίξει ο οδηγός τις αλυσίδες χειροκίνητα ενώ έχουν σύστημα άμεσης απελευθέρωσης.

Πλήρως αντιολισθητικές, κατάλληλες για προστασία κατά τη διάρκεια οδήγησης το χειμώνα σε συνθήκες με χιόνι ή πάγο. Ιδανικό αξεσουάρ αυτοκινήτου για τροχούς με περιορισμένο κενό (χώρο) μεταξύ ελαστικού και αμορτισέρ/ανάρτησης και τελευταίας έκδοσης sport αυτοκινήτων. Μετά την χρήση, μπορούν να διπλωθούν πολύ εύκολα, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο κατά την αποθήκευση.

Η συσκευασία περιλαμβάνει οδηγίες χρήσης, νάιλον γάντια, αντάπτορες που ρυθμίζουν τη διάμετρο για άριστη τοποθέτηση σε διαφορετικά μεγέθη ελαστικών και τσάντα μεταφοράς διαστάσεων 35 Χ 17 Χ 25 cm (ΜxΠxΥ).

– Τύπος: P-0.
– Υλικό: Ατσάλι και πλαστικό.
– Συμβατές με μπουλόνια: 17, 19, 21, 22 mm και εξάγωνα.
– Περιλαμβάνει: Νάιλον γάντια, οδηγίες χρήσης, ειδικά εξαρτήματα και θήκη αποθήκευσης.
– Έγκριση: TÜV AUSTRIA – ÖNORM V 5117 GEPRÜFT, EN 16662-1.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το αξεσουάρ αποτελεί είδος υπό έγκριση πατέντας (patent pending) και έχει σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και ελεγχθεί με προσοχή. Φέρει εγκεκριμένη πιστοποίηση City Crach TÜV AUSTRIA – ÖNORM V 5117 GEPRÜFT, EN 16662-1.

Συσκευασία 2 τεμαχίων.

Ποια είναι η εταιρεία Lampa ;

Η Lampa είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή και διανομή αξεσουάρ για οχήματα. Ιδρύθηκε στην Ιταλία και είναι γνωστή για την παροχή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών οδηγών όσο και των καθημερινών χρηστών οχημάτων.

Τα προϊόντα της Lampa περιλαμβάνουν αλυσίδες χιονιού, φώτα, ηλεκτρονικά αξεσουάρ, είδη συντήρησης οχημάτων, αξεσουάρ για τροχοσπίτα και φορτηγά, καθώς και πολλά άλλα είδη.

Η εταιρεία είναι γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της και την καινοτομία στον σχεδιασμό τους, προσφέροντας λύσεις που συνδυάζουν τεχνολογία, ασφάλεια, και χρηστικότητα.

Η Lampa διαθέτει ευρεία αναγνωρισιμότητα στην αγορά αυτοκινήτων και φορτηγών και συνεχίζει να αναπτύσσεται παγκοσμίως, προσφέροντας λύσεις για τις διάφορες ανάγκες των οδηγών.

Αλυσίδες KREMER Group 10 9mm

 

Αλυσίδες KREMER Group 10 9mm

Περιγραφή

Αποτύπωμα 9 χιλιοστών.
Χειροκίνητο σύστημα τάνυσης: ένα στοπ για τη συναρμολόγηση της αλυσίδας και ένα για το τέντωμα της.
Σύστημα μικρορύθμισης για τέλεια τάνυση της αλυσίδας.
Μέγιστη άνεση οδήγησης.
Επιστρέψτε γάντζους με πλαϊνό προστατευτικό για να αποτρέψετε το μπλοκάρισμα της αλυσίδας.

 

 

Ποια είναι η εταιρεία Kremer ;

Η Kremer είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή και διανομή αξεσουάρ αυτοκινήτων και εξαρτημάτων.

Αυτή η εταιρεία είναι γνωστή για την παροχή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες των οδηγών και των αυτοκινητιστών, με έμφαση στην ποιότητα και την αξιοπιστία.

Τα προϊόντα της Kremer συνήθως περιλαμβάνουν αξεσουάρ όπως αλυσίδες χιονιού, καλύμματα αυτοκινήτου, εξαρτήματα φωτισμού, εργαλεία συντήρησης, καθώς και άλλα είδη που είναι σχεδιασμένα για να βελτιώσουν την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα, και την άνεση στην οδήγηση.

Η εταιρεία Kremer επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων που συνδυάζουν τεχνολογική καινοτομία με πρακτικότητα, αναζητώντας να καλύψει τις διάφορες ανάγκες της σύγχρονης αγοράς αυτοκινήτου.

Οι προσφορές της είναι στοχευμένες τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες χρήστες, επιδιώκοντας να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα που είναι ταυτόχρονα προσιτά και αξιόπιστα.

ΑΛΥΣΙΔΕΣ SPIKES SPIDER COMPACT 1C

ΑΛΥΣΙΔΕΣ SPIKES SPIDER COMPACT 1C

Τέρμα η ταλαιπωρία για να βάλετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο σας.

– Τύπος: 1C.
– Ρυθμιζόμενο σετ, διευκολύνει την άμεση τοποθέτηση τους σε διαφορετικά μεγέθη ελαστικών.
– Ιδανικές για επαγγελματίες οδηγούς ή/και οδηγούς που είναι πολύ ώρα στο δρόμο.
– Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση: Απλά κουμπώνει στους τροχούς του αυτοκινήτου.
– Κατασκευάζονται στην Ελβετία.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μαζί θα πρέπει να επιλέξετε και τον κατάλληλο αντάπτορα Spike Spider για το δικό σας αυτοκίνητο με βάση την διάσταση των μπουλονιών σας.

Συσκευασία 2 τεμαχίων.

 

Ποια είναι η εταιρεία Spikes Spider Compact ;

Η “Spikes Spider Compact” αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο αλυσίδας χιονιού που παράγεται από την εταιρεία Spikes-Spider.

Αυτή η εταιρεία ειδικεύεται στην κατασκευή καινοτόμων συστημάτων αλυσίδων χιονιού που χαρακτηρίζονται από την ευκολία τοποθέτησης και την υψηλή ποιότητα.

Τα προϊόντα Spikes-Spider είναι γνωστά για τον μοναδικό τους σχεδιασμό και την τεχνολογία που τα καθιστά διαφορετικά από τις παραδοσιακές αλυσίδες χιονιού.

Αυτά τα συστήματα αλυσίδων προσφέρουν γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση, χωρίς την ανάγκη να κινήσετε το όχημα ή να δουλέψετε στο εσωτερικό των τροχών, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα βολικά σε συνθήκες κρύου και χιονιού.

Οι “Spikes Spider Compact” είναι ένα μοντέλο που στοχεύει στην παροχή μιας συμπαγούς, ελαφριάς και αποδοτικής λύσης για την αντιμετώπιση των χιονισμένων και παγωμένων δρόμων. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι δημοφιλές λόγω της ευκολίας στην εγκατάσταση και της αποδοτικότητας της πρόσφυσης που προσφέρει.

Οι αλυσίδες Spikes-Spider γίνονται αποδεκτές από ένα ευρύ φάσμα οδηγών παγκοσμίως και αποτελούν μια εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν μια πιο βολική και γρήγορη λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές αλυσίδες χιονιού.

 

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ 4×4 ΠΑΧΟΥΣ 16mm KB-240

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ 4×4 ΠΑΧΟΥΣ 16mm KB-240 AMiO 

Αλυσίδες χιονιού 4×4 πάχους 16mm ΚB-240 από την εταρεία AMiO, πολωνικής προέλευσης.

– Πάχος: 16 mm.
– Υλικό: Σκληρυμένος χάλυβας.
– Έγκριση: TÜV/GS.
– Αντιολισθητικές, ιδανικές για πλήρη προστασία κατά τη διάρκεια οδήγησης το χειμώνα.

 

 

 

 

Ποια είναι η εταιρεία Amio ;

Η Amio είναι μια εταιρεία που παρέχει διάφορα αυτοκινητικά αξεσουάρ και εξαρτήματα.

Αν και δεν είναι τόσο γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο όσο κάποιες άλλες μάρκες στον χώρο του αυτοκινήτου, η Amio προσφέρει μια σειρά προϊόντων που καλύπτουν ανάγκες σε αξεσουάρ και συντήρηση οχημάτων.

Η γκάμα των προϊόντων της Amio μπορεί να περιλαμβάνει αξεσουάρ όπως αλυσίδες χιονιού, καλύμματα αυτοκινήτου, εργαλεία και συσκευές συντήρησης, καθώς και άλλα είδη που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας και της εμφάνισης των οχημάτων.

Οι εταιρείες όπως η Amio συχνά επικεντρώνονται στην παροχή προσιτών λύσεων για οδηγούς και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, προσφέροντας προϊόντα που είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιηθούν.

Είναι σημαντικό για τους καταναλωτές να ερευνούν και να συγκρίνουν τα προϊόντα πριν από την αγορά, για να διασφαλίσουν ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Δείτε περισσότερες χιονοαλυσίδες αυτοκινήτου μέσα από την ιστοσελίδα μας

5/5 - (1 vote)